Blog

Do's and Don'ts

Wonen in een Islamitisch land brengt andere gebruiken met zich mee dan we gewend zijn in Nederland. Maar laat je vooral betoveren door dit mooie duizend en een nacht land.

Om de overgang iets gemakkelijker te maken noemen we een aantal do's and don'ts op.

Voor vrouwen is het gewenst om kleding te dragen tot over de knie en waarbij de schouders bedekt zijn. Mannen moeten rekening houden dat ze geen korte broek aan kunnen als ze een overheidsgebouw in gaan.

Begroet de mensen met Salaam Aleikum (vrede zij met u).

Als je naar een mall gaat zorg altijd dat je een vestje of sjaal bij je hebt. De airco's kunnen hier erg koud afgesteld staan. Probeer op een souq te onderhandelen met de koopman. Maar zelfs bij aankopen van een auto of bij bepaalde Arabische kledingwinkels wordt afgedongen.

Kijk in winkels, wachtrijen of op het vliegveld altijd of er een vrouwen rij is. Dit scheelt veel tijd.

Zorg tijdens de warmere maanden dat je genoeg water binnen krijgt en smeer je in met zonnebrand.

Hou tijdens de ramadan (Arabische vastenmaand) er rekening mee dat het verboden is bij wet om in het openbaar te eten en te drinken. Hier staan boetes op. Net als het niet houden aan de verkeersregels kunnen boetes opleveren. Door rood rijden kost bijvoorbeeld QR 6000,-.

Arabieren gaan met name in de avond naar buiten naar de souq, een mall of een park. Op een avond door een park wandelen is absoluut een Do in Qatar.

Als je afspraken hebt met een Arabier hou er dan rekening mee dat degene waarschijnlijk niet op tijd komt. Hier boos over worden heeft geen zin.

Maak niet ongevraagd foto's van mensen.

Maar geniet vooral van al het mooie dat Qatar te brengen heeft!

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon